Hoe werken artikelen en hoe stel ik deze in?

Artikelen kunnen op de volgende manier aangemaakt worden:

Ga naar Instellingen > Financiële Instellingen > Artikelen en klik op de knop Nieuw. Een nieuw venster opent met de volgende opties:

• Suborganisatie:

kies hier de betreffende suborganisatie

• Naam:

geef het artikel hier een naam

• Prijsartikel:

standaard staat een vinkje bij Prijsartikel, een prijsartikel kan gebruikt worden als bijvoorbeeld een dansles of wanneer u in een abonnement meerdere vormen wilt koppelen aan uw lid of leden.

• Registratieartikel:

het registratie artikel wordt gebruikt om bijvoorbeeld muziek instrumenten of kleding per lid te kunnen vastleggen.

Hierdoor krijgt u een een duidelijk beeld aan wie u wat heeft afgegeven.

• Artikelprijs:

vul hier de prijs van het artikel in

• BTW gebruik:

zet hier een vinkje om BTW te gebruiken, het BTW percentage kan vervolgens gekozen worden.

De artikelprijs is de prijs inclusief BTW.

• Prijs op termijnbasis:

Wanneer je hier een vinkje zet wordt de ingestelde prijs de prijs voor iedere betaaltermijn.

Vervolgens klikt u op Opslaan.

Het artikel is nu aangemaakt en opgeslagen.

Nu moet het nog aan een kortingsinstelling toegevoegd worden.

(LET OP!! ook al maakt u geen gebruik van de kortings-instellingen, dan nog moeten artikelen aan een kortingsinstelling toegevoegd worden)

Ga naar Instellingen > Financiële Instellingen > Korting instellingen en klik op Nieuw. Een nieuw venster opent met de volgende opties:

• Niveau:

kies hier uit organisatie of suborganisatie niveau

• Naam:

geef de kortingsinstelling een naam

• Artikelen:

klik op de knop Toevoegen om artikelen toe te voegen. Als u verder geen korting instelt klikt u op de knop Opslaan.

Vervolgens gaat u naar Contributie, Bijdrage en abonnementen > Abonnementen en opent u het juiste

abonnement.

Ga naar het tabblad **'Instellingen'** en klik op het plusje bij Korting instelling en artikelen klikt u op de knop Selecteer korting instelling en selecteert u de kortingsinstelling.